Medeninjenje in mesing patina

Medenina in mesing patina

Čeprav medenina ni ena izmed plemenitih kovin, kot sta zlato ali srebro, je bila izjemno priljubljena in uporabna več tisoč let za različne predmete, tudi kovance. Sestavljena je iz bakra in cinka. Je rumenkaste barve, podobne zlatu. Večji je delež cinka v medenini, nižje je tališče in s tem manjša električna prevodnost. Tako se tudi zmanjšuje zmožnost oblikovanja kovine.

Mesing patina je priljubljena možnost za predmete, kot so svečniki, notranja oprema in modnih dodatkov. Medenina se uporablja tudi za kljuke, pribor, svetila,…

Medeninjenje nudimo na obešalih ali bobnih. Postopki obdelave so različni odvisni od vrste materiala in zahtev naših strank. Pri vsakem procesu našim strankam svetujemo o najboljši obdelavi glede na njihove zahteve.

Vse obdelovance – artikle najprej očistimo v ultrazvoku in razmastimo v razmastilnih kadeh. Nato sledi aktiviranje materiala v različnih soleh in kislinah. Zatem artikle lahko obdelamo. Na koncu vsakega galvanizacijskega procesa sledi izpiranje in sušenje.

S postopkom nanašanja mesing patine dobijo izdelki starinski izgled oziroma videz stare medenine.v

 

Pošljite povpraševanje

KONTAKT

Galvanizacija Štricelj Miha, s.p.
Kajakaška cesta 11
1211 Ljubljana-Šmartno

T: 01 511 04 55
M: 041 608 830
F: 01 511 04 54
E: info@galvanizacija-stricelj.si