Srebrenje in srebrna patina

Srebrenje in srebrna patina

Srebrenje je galvanizacijski proces nanašanja srebra. Lahko se uporabi za dekorativne namene ali v elektroniki. Zaradi odlične prevodnosti srebra je mnogokrat uporabljeno za nanos na elektro komponente. Srebrenje nudimo na obešalih ali bobnih. Postopki obdelave so različni odvisni od vrste materiala in zahtev naših strank. Pri vsaki obdelavi našim strankam svetujemo o najboljši obdelavi glede na njihove zahteve.

Vse obdelovance – artikle najprej očistimo v ultrazvoku in razmastimo v razmastilnih kadeh. Nato sledi aktiviranje materiala v različnih soleh in kislinah. Zatem artikle lahko obdelamo. Na koncu vsakega galvanizacijskega procesa sledi izpiranje in sušenje.
Srebrenje je v uporabi že od 18. stoletja, da zagotovi cenejše različice gospodinjskih predmetov, ki bi se sicer iz masivnega srebra, vključno s priborom, plovila različnih vrst in svečnike. Za uporabo v elektroniki, se srebro včasih uporablja za nanos na baker, saj je njegova električna prevodnost nižja. Spremenljivi kondenzatorji se štejejo najvišje kakovosti, če imajo posrebrene plošče.

Srebrno patino izvajamo običajno na dekorativnih predmetih, na katerih stranke želijo starinski oziroma vintage videz predmeta.

 

Pošljite povpraševanje

KONTAKT

Galvanizacija Štricelj Miha, s.p.
Kajakaška cesta 11
1211 Ljubljana-Šmartno

T: 01 511 04 55
M: 041 608 830
F: 01 511 04 54
E: info@galvanizacija-stricelj.si